16 listopada 2015

Krem pomidorowy



SKŁADNIKI:
  • 1 porcja rosołowa
  • 500 g mięsa wieprzowego na gulasz
  • włoszczyzna
  • 800 g pomidorów z puszki
  • 70 g przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • pieprz i sól do smaku
  • suszona bazylia i lubczyk do smaku
  • 2 łyżki oleju rzepakowego


PRZYGOTOWANIE:

A więc tak :)
Do misy multicookera wlewamy  półtora litra wody. Dodajemy składniki. Zamykamy pokrywę i nastawiamy program SOUP i czas 60 minut. 
Oczywiście po ugotowaniu i wyłowieniu z zupy mięsa mogłabym użyć blendera do zmiksowania. Sęk w tym, że miałam już ich niezliczoną ilość i każdy się zwyczajnie psuł bardzo szybko. Zupę przelałam do Thermomixa i zmiksowałam 15 s/obr 7-10.

Zupę podałam z drobno posiekanymi kawałkami mięska lub z makaronem tortellini :) 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...