17 listopada 2015

Diabelski sos



SKŁADNIKI:
  • 300 g papryczek chilli
  • 3 pomidory malinowe
  • 1 puszka pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula czerwona
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1/3 szklanki octu
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • sól i pieprz do smaku



PRZYGOTOWANIE:

Do naczynia thermomixa włożyć obraną cebulę (przeciąć na ćwiartki), czosnek, pomidory (na ćwiartki) i papryczki pozbawione pestek (papryczki mam działkowe nasze polskie). Dodać pozostałe składniki. Zamknąć naczynie. Nastawić czas 10 min/100*C/ obr. od 2 do 7 (zwiększać stopniowo). 

Gotowy piekielny sos zawekować. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...