18 października 2015

Rosół wołowy z borowikami



SKŁADNIKI:
  • 500 g kości wołowych z mięsem
  • 400-500 g steków wołowych
  • 20 g suszonych borowików
  • włoszczyzna
  • 1 cebula
  • 4 liście laurowe
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • garść świeżego lubczyku
  • 2 litry wody
  • natka pietruszki
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sól do smaku (opcjonalnie, ja dodaję płaską łyżeczkę)


PRZYGOTOWANIE:
Do misy multicookera włożyć mięso i cebulę. Nastawić program FRY i czas 15 minut. Obsmażamy mięso razem z cebulą. Po tym czasie ustawiamy program SOUP i czas 1.5 godziny. Dodajemy pozostałe składniki (natkę i lubczyk posiekać), zalewamy wodą (około 2 litry). Rosół podałam z makaronem ryżowym. 












Grzyby i warzywa jesienne. 2015

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...