18 czerwca 2015

Gulaszowa kwaśnica w smakach świata


SKŁADNIKI:

  • 1.5 kg kapusty kiszonej
  • 1 kg mięsa wieprzowego z łopatki na gulasz
  • 2 garści suszonych pomidorów
  • 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka domowej mieszanki przypraw BARBECUE- czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska
  • 1łyżka domowej roboty przyprawy do MOUSSAKI- oregano, cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, płatki czosnku, liście laurowe i ziele angielskie
  • 1 łyżka słodkiej papryki 
  • 1 łyżka domowej przyprawy do sosu czosnkowego- prażone płatki czosnku, nasiona chilli, czosnek niedźwiedzi i lubczyk
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 duże cebule czosnkowe

PRZYGOTOWANIE:

Do misy multicookera dodać oliwę i ustawić program FRY (czas 10 minut). Następnie dodajemy posiekana w piórka cebulę i pokrojone w kostkę mięso. Obsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Po upływie tego czasu dodać do misy pozostałe składniki. Przemieszać. Ustawić program STEW (czas 1 godzina i 30 minut). Multicooker ma to do siebie, że mogę w nim przygotować przeróżne dania bez konieczności kontrolowania urządzenia. Tam się nic nie przypali :) Ten czas poświęcam dziecku.




1 komentarz:

  1. bardzo lubię takie dania, najlepsze na rodzinne (zakrapiane) imprezy :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...