7 kwietnia 2015

Wołowina po chińsku


SKŁADNIKI:
  • 600-800 g wołowiny na gulasz
  • 1 opakowanie 450 g mrożonej mieszanki warzyw chińskich
  • 50 g grzybów mun TaoTao
  • 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao
  • 1/2 słoiczka sosu sambal oelek TaoTao
  • 1/2 buteleczki sosu chilli słodko-pikantnego TaoTao


PRZYGOTOWANIE:
Mięso zamarynować na całą noc w wyżej wymienionych sosach. Następnego dnia przełożyć je do misy multicookera. Ustawić opcję FRY i czas 10 minut. Obsmażyć mięso. Po tym czasie zalać mięso 1/2 litra wody. Dodać mieszankę chińską, przemieszać. Ustawić program  QUICK COOK, zamknąć pokrywę i czas 45 minut.
 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...