17 kwietnia 2015

LUNCH BOX




SKŁADNIKI:
  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 łyżka lubczyku
  • 1 łyżka czosnku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • kopytka ---> przepis znajdziesz tutaj
  • duża garść szpinaku
  • 1/3 marchewki

PRZYGOTOWANIE:
Mięso należy wymieszać z przyprawami. Do misy multicookera wlewamy olej. Nastawiamy program FRY MEAT i czas 30 minut. Przekładamy rozdrobnione mięso i obsmażamy każdy kawałek. W połowie czasu dorzucamy ugotowane uprzednio kopytka. Wymieszać i podsmażyć tak aby stały się lekko chrupiące (skórka). Przełożyłam do pojemniczka (2 porcje). Do całości dodałam szpinak i marchewkę.

na patelni rozgrzać olej i dodawać rozdrobnione mięso. Obsmażyć dokładnie każdy kawałek, wtedy dodać kopytka i również dobrze podsmażyć :)





1 komentarz:

  1. Czy mogłabyś napisać coś na temat Jogi? Ćwiczysz sama w domu czy w klubie fitness? Od czego polecasz zacząć? Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...