4 marca 2015

Zrazy wołowe po myśliwsku


W domu remont. jesteśmy do połowy kwietnia pozbawieni całej kuchni :(. ostała nam się tylko lodówka i mój wspaniały multicooker dzięki, któremu nawet podczas remontu mogę dalej przygotowywać wspaniałe i pyszne dania. 

SKŁADNIKI:
  • 800 g mięsa wołowego (udziec)
  • 500 g pieczarek
  • 1 opakowanie mrożonki (zupa grzybowa mroźna kraina)
  • 2 duże czerwone cebule (posiekać)
  • 8 ogórków kiszonych (słupki)
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • sól himalajska
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 ziarenka owoców jałowca
  • 7 ziarenek pieprzu
  • świeżo mielony pieprz
  • przyprawa: suszone pomidory z bazylia i czosnkiem
  • musztarda sarepska
  • 1 litr wody


PRZYGOTOWANIE:
Mięso kroimy na plasterki i ubijamy na cienkie plasterki (duże plastry). Mięso posmarować musztarda, doprawić solą, pieprzem i przyprawą (pomidory z bazylia i czosnkiem). Wypełnić cebulą i ogórkami i zawinąć. Ja musiałam związać mięso żeby roladki się nie rozwinęły.
W multicookerze ustawiłam opcję FRY i czas 10 minut. Obsmażyłam roladki z każdej strony. Do misy wlałam wodę, umyte pieczarki, przyprawy i zawartość opakowania z mrożonką. Następnie program STEW i czas 60 minut. W połowie otworzyłam pokrywę i odlałam do naczynia 2 chochelki wywaru żeby ostygł (zamknęłam pokrywę). Zmieszałam go z jogurtem. na 10 minut przed końcem otworzyłam pokrywę i dolałam do misy jogurt wymieszany z wywarem. przemieszałam i zamknęłam pokrywę. 












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...