27 marca 2015

Wieprzowina myśliwego


SKŁADNIKI
  • 1,5 kg wieprzowiny 
  • 300 g pieczarek
  • 1 opakowanie mrożonej włoszczyzny
  • pęczek natki pietruszki (posiekać)
  • 3 garści suszonych grzybów (zalać wrzątkiem i odstawić na noc)
  • 1 duża cebula czerwona (posiekać)
  • 1 mała czerwona papryka (posiekać)
  • 3 liście laurowe
  • 3 ziarenka owoców jałowca
  • pieprz kolorowy
  • 2 łyżki czosnku granulowanego
  • jogurt naturalny (200 ml)
  • sól himalajska
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżka oleju rzepakowego




PRZYGOTOWANIE:
Do misy multicookera przekładamy mięso, olej i cebulę. Doprawiamy pieprzem, solą. Ustawiamy opcję FRY i czas 15 minut. Podsmażamy.
Po tym czasie włączamy opcję STEW i czas 60 minut. Dorzucamy pozostałe składniki (grzyby odcisnąć i przepłukać aby mieć pewność, że nie ma piasku). Zalewamy wodą. Przemieszać. Zamknąć pokrywę. Na koniec dodać jogurt i wymieszać :)










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...