2 marca 2015

CHILLI CON CARNE z Kamis


W domu remont. jesteśmy do połowy kwietnia pozbawieni całej kuchni :(. ostała nam się tylko lodówka i mój wspaniały multicooker dzięki, któremu nawet podczas remontu mogę dalej przygotowywać wspaniałe i pyszne dania. 

SKŁADNIKI:
  • 1 kg mielonego mięsa wołowego
  • 2 duże cebule czerwone
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy


  • 1 puszka pomidorów
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 3 posiekane papryczki jalapenos
  • 6 ogórków konserwowych
  • 1 szklanka wody
  • przyprawa do chilli con carne Kamis


Do smaku: sól, pieprz młotkowany z kolendrą Kamis

Dodatki: jogurt i nachos 

PRZYGOTOWANIE:
Cebulę, czosnek drobno siekamy. Przekładamy do misy multicookera wraz z oliwą i podsmażamy. FRY czas 10 minut. Dodajemy także po kawałkach mięso. Po ukończeniu smażenia ustawiamy program STEW i czas 60 minut. Dokładamy pozostałe składniki, mieszamy i zamykamy pokrywę. 

Bez multicookera użyłabym głębokiej patelni, na której również najpierw podsmażyłabym cebulę, czosnek i mięso Następnie dodałabym pozostałe składniki, wymieszała i zakryła pokrywką. Ustawiła średni ogień. Dusiłabym około 1,5 godziny pilnując aby się nie przypaliło lub nie wykipiało. 












1 komentarz:

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...