21 stycznia 2015

Zupa pomidorowo- paprykowa z brukselką


SKŁADNIKI:
  • porcja rosołowa
  • włoszczyzna
  • 3 duże marchewki
  • 4 pomidory
  • 2 duże papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • suszony lubczyk
  • 4 listki laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • świeżo mielony pieprz


PRZYGOTOWANIE:
Do misy multicookera wlewamy 1.5 litra wody.
Wkładamy porcję rosołową, umyte warzywa tj. włoszczyznę i marchewki. Najlepiej pokroić warzywa w kostkę, por zostawić w całości. Dodajemy przyprawy i czosnek. Zamykamy misę i ustawiamy program SOUP i czas 1 godzina. W rozgrzanym piekarniku pieczemy przez około 20 minut paprykę i pomidory. Obrane pomidory i paprykę wrzucamy do multicookera na 10 minut przed końcem pracy programu i ponownie zamykamy. 
Po wyciągnięciu pora całość miksujemy blenderem.

Zupę podałam z razowym makaronem i brukselką.  







2 komentarze:

  1. a właśnie dzisiaj jadłam pomidorówkę z bruselką! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię brukselkę, pomysł, żeby dodać ją do takiej zupy zaintrygował mnie.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...