1 stycznia 2015

Zupa fasolowa z grzybami mun


SKŁADNIKI:
  • 50 g słoniny
  • 100 g kości wołowych
  • 100 g kości wieprzowych
  • 1 marchewka
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 cebula mała
  • 1 łyżeczka ziarenek kolendry
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 5 ząbków czosnku
  • 50 g grzybów mun Tao Tao
  • 3 łyżki sosu sojowo grzybowego Tao Tao
  • kapusta włoska 5 listków
  • 2 puszki fasolki białej


PRZYGOTOWANIE:
Do garnka wlewamy 2 litry wody, kolendrę, kości i słoninę. Gotujemy i w międzyczasie dodajemy umyte, obrane i pokrojone w kostkę warzywa. na 10-15 minut przed końcem gotowania wyjmujemy kości i słoninę. dodajemy sos , grzyby i fasolkę. Przygrywamy i gotujemy 15-20 minut. Zupę można także zabielić jogurtem lub śmietaną. Doprawiam y do smaku solą i pieprzem. 



5 komentarzy:

  1. uwielbiam takie nietypowe zupki :) super!

    OdpowiedzUsuń
  2. yummy yummy uwielbiam takie przysmaki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy przepis, jednak nie dla mnie - nie lubię grzybów mum ;)

    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

    OdpowiedzUsuń
  4. Witaj :)

    Grzyby można zamienić na shitake :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...