29 stycznia 2015

Wegański Bigos


Oznaczenie KLIK- miejsce gdzie aktualnie dany produkt jest w promocji. 


SKŁADNIKI:
  • 800-1000 g kapusty kiszonej
  • 3/4 główki białej kapusty KLIK 
  • 3 duże cebule czosnkowe
  • 300 g śliwek suszonych KLIK
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 szklanki wody
  • 40 g suszonych podgrzybków
  • 2 liście laurowe
  • 1/2 łyżeczki kardamonu i cynamonu
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 owoc jałowca
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 180 g KLIK i KLIK


PRZYGOTOWANIE:
Do miseczki przekładamy grzyby i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na cała noc. Do misy multicookera  wlewamy oliwę i pokrojona w piórka cebulę. Ustawiamy funkcję FRY i czas 15 minut. Podsmażamy cebulę żeby się zeszkliła. Po około 10 minutach do misy wrzucamy kapustę kiszoną. Przemieszać i zamknąć pokrywę do końca pracy programu. Otworzyć misę, dolać wodę, grzyby wraz z wywarem, koncentrat i posiekaną kapustę. Dodać także przyprawy. Przemieszać i zamknąć pokrywę. Tym razem ustawić opcję STEW i czas 1 godzina. Po jakiś 15 minutach otworzyć pokrywę i ponownie przemieszać. zamknąć pokrywę. Na 10 minut przed końcem dorzucić śliwki i przemieszać. Zamknąć  pokrywę i poczekać do końca pracy programu. Gotowe. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...