25 stycznia 2015

Tajska zupa TOM YUM


SKŁADNIKI:
  • 1 l wody
  • 2 saszetki pasty do zupy tom yum
  • 1 łyżka sosu sojowo- grzybowego TAO TAO
  • 500 g mieszanki owoców morza (swoją kupiłam we Wrocławiu w Magnolii "Kuchnie Świata" 1 kg za 33 zł)
  • 3 marchewki (pokroić w słupki)
  • 1 kawałek selera (1/6 selera w całości)
  • 1 korzeń pietruszki (w całości)
  • natka pietruszki (posiekać)
  • 3 ząbki czosnku (posiekać)
  • 6 listków kapusty pekińskiej (pokroić w paseczki)
  • 8 dużych pieczarek (w plasterki)
  • 4 ziarenka pieprzu syczuańskiego
  • 3 liście laurowe


PRZYGOTOWANIE:
Warzywa umyć i obrać. Pokroić tak jak umieszczono informacje w "składnikach". Do misy multicookera wlać wodę i umieścić wszystkie składniki. Zamknąć misę. Ustawić program SOUP i czas 1 godzina.

Zupę podałam z makaronem ryżowym TAO TAO (przygotować wedle zaleceń producenta).

Jeżeli nie masz multicookera to danie musisz dusić na małym ogniu aż owoce morza zmiękną. Powolne duszenie sprawi, że unikniecie efektu gumy.













1 komentarz:

  1. Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!

    http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...