6 stycznia 2015

Indyk Tikka Masala

Składniki:
  • 750 g mięsa z indyka- pokroić na kawałki około 2 cm


Marynata:
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka kardamonu
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej


Pozostałe składniki:
  • 1 łyżka masła
  • 1 owoc kaki- pokroić w kostkę
  • 350 g sosu tikka masala - więcej info tutaj KLIK KLIK produkt dostępny w Tesco
  • 1 cebula - posiekana
  • 4 ząbki czosnku- drobno posiekane
  • 3 liście laurowe
  • 10 orzechów włoskich
  • 8 goździków
  • 6 papryczek chilli- suszonych
  • 1 łyżeczka czosnku mielonego
  • 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól himalajska
  • 800 ml wody


Przygotowanie:
Mięso zamarynować w przyprawach i oliwie. Odstawić do lodówki na godzinę.

W misie multicookera podsmażyć na maśle cebulę, czosnek, liście laurowe, goździki i chilli. Około 10 minut. Po tym czasie do misy dodajemy pozostałe składniki. Przemieszać i zamknąć pokrywę. Ustawić opcję STEW i czas 1 godzina.

Na koniec doprawić danie jogurtem i posiekaną natką.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...