SKŁADNIKI NA MARYNATĘ:
- 200 ml sosu słodko-pikantnego chilli TaoTao
- 5 łyżek ciemnego sosu sojowo-grzybowego TaoTao
- świeży imbir pokrojony w bardzo cieniutkie paseczki tzw nitki (kawałek około 3 cm)
- 5 ząbków czosnku pokrojone w cienkie plasterki
- 1 zielona papryczka pepperoni pokrojona w cienkie krążki
- 400-500 g mięsa wołowego rostbef - pokroić w kosteczkę
POZOSTAŁE SKŁADNIKI DO WYKONANIA DANIA:
- 100 g grzybków mun TaoTao
- 400-500 g mrożonej mieszanki warzywnej chińskiej
- 150 g kiełków fasoli mung
- 1 płaska łyżka rozbitego pieprzu syczuańskiego
- 150 g fasolki szparagowej
PRZYGOTOWANIE:
Do rozgrzanej głębokiej patelni przekładamy stopniowo mięso odsączone z marynaty. Obsmażamy dokładnie każdy kawałek mięsa (nie wiem ile czasu to trwało, skupiłam się na tym aby dobrze obsmażyć mięso). Następnie dodajemy marynatę i pozostałe składniki. Ja dolałam także niepełną szklankę wody, żeby uzyskać więcej sosu :). Podsmażyłam około 10 minut i zmniejszyłam moc kuchenki. Dusiłam pod przykryciem około godziny.