5 grudnia 2014

Zupa z wątróbek drobiowych z cynamonem.


SKŁADNIKI:
  • 800-1000 g wątróbek drobiowych
  • 2 średnie marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 duże jabłko
  • 1 por
  • 3 duże cebule
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 ziarenka owocu jałowca
  • 5 ziarenek pieprzu
  • 3 liście laurowe
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • świeżo mielony pieprz
  • szczypta soli himalajskiej
  • 2 łyżki papryki ostrej mielonej
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu
  • 2,5 szklanki wody


PRZYGOTOWANIE:
Warzywa i jabłko myjemy. Warzywa obieramy. Kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanej głębokiej patelni wraz z oliwą wrzucamy cebulę, ziele, owoce jałowca i pieprz. Smażymy aż cebula nabierze koloru. Następnie dodajemy warzywa i jabłko. Około 10 podsmażamy całość. Dolewamy wodę i dosypujemy przyprawy. Następnie odgarniamy warzywa i do gorącej wody z warzywami i przyprawami powoli dodajemy wątróbkę. Przykrywamy warzywami, zakrywamy patelnię, zmniejszamy ogień gotujemy około 45 minut pod przykryciem. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...