28 grudnia 2014

Zupa krem brokułowa z kaszą jaglaną. Multicooker REDMOND


SKŁADNIKI:
  • 1 porcja rosołowa
  • 1.5 l wody
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 listki laurowe
  • włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka, cebula, kawałek kapusty włoskiej, natka pietruszki, por)
  • 450-500 g brokułu 
  • pieprz (świeżo zmielony)
  • 1 łyżka suszonego lubczyku


PRZYGOTOWANIE:
Mięso obmywamy wodą. Przekładamy do misy multicookrea. Zalewamy wodą. Dodajemy umyte, obrane i pokrojone w kostkę warzywa. Brokuły odkładamy na bok. Dodajemy przyprawy (liście, ziele i lubczyk oraz pieprz). Zamykamy. Ustawiamy funkcję SOUP i czas 50 minut. Po tym czasie otwieramy misę i wkładamy brokuły po uprzednim wyciągnięciu z zupy pora i porcji rosołowej. Zamykamy na 15 minut. Nie włączamy ponownie opcji gotowania. Brokuły pięknie zmiękły podczas pobytu we wrzątku przez 15 minut. Całość miksujemy blenderem. Zupę podałam z kaszą jaglaną. 






1 komentarz:

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...