21 grudnia 2014

Wieprzowe roladki z daktylami i śliwkami :)


SKŁADNIKI:
  • 900- 1000 g schabu- mi wyszło 15 plastrów
  • 250 g suszonych śliwek
  • 250 g suszonych daktyli
  • pomidory koktajlowe czerwone i żółte
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ulubione przyprawy: ja użyłam mieszanki czyli suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i bazylia.
Przygotowanie:
Mięso dzielimy na plastry i rozbijamy aby były cieniutkie. Wewnętrzną stronę posypujemy przyprawami i dodajemy suszone owoce. Mocno ściskamy podczas zawijania. Układamy w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Jedna roladka obok drugiej. Całość zalewamy marynatą (oliwa i musztardy). Dorzucamy pomidory i cebulę. Pieczemy około 40-50 minut w temperaturze 180-200 stopni. 











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...