29 grudnia 2014

Duszona wołowina z pomocą Multicooker Redmond

Z góry przepraszam za jakość zdjęć, a raczej za ich formę czyli narzucony filtr "starego zdjęcia". Robiłam je w totalnej ciemności w świetle żarówkowym i w oryginalne wyglądały jeszcze bardziej tragicznie. Nie miałabym i tak okazji aby sfotografować to danie za dnia. Idąc do pracy jest ciemno i jak wracam też jest ciemno. Także mam nadzieje, że mi wybaczycie.


SKŁADNIKI:
800 g wołowiny (karczek wołowy)
3 duże cebule
1 bardzo duża marchewka
4 ząbki czosnku
1 czerwona papryka
1 papryczka chilli
2 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
3 ziarenka owoców jałowca
świeżo zmielony pieprz
sól himalajska
1 czubata łyżka papryki mielonej ostrej
700-800 ml wody
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka lubczyku

PRZYGOTOWANIE:
Mięso obmywamy i kroimy na kawałki (kostki takie na 1.5-2cm). Warzywa myjemy. Cebulę pokroiłam w krążki. Marchewkę obrałam i pokroiłam w plasterki. Chilli posiekałam. Paprykę pokroiłam w kostkę. Wszystkie składniki umieściłam w misce multicookera. Ustawiłam opcję STEW i czas gotowanie 2 godziny i 10 minut.

Oryginalny przepis znajdziecie o TU! TU! TU!


Mięso wyszło cudownie miękki i rozpływające się w ustach <3




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...