22 grudnia 2014

Chicken Tandoori


SKŁADNIKI:
  • 8- 10 sztuk podudzia z kurczaka
  • 2 czubate łyżki Tandoori Masala - Aromatyczna mieszanka prosto z gorących Indii. Nie zawiera żadnych sztucznych barwników. Podobna w zapachu do garam masali, ale mniej słodka, z bardziej wyczuwalnym aromatem kolendry i kminu rzymskiego. Dość pikantna, lekko słonawa w smaku. KLIK
  • 1 czerwona papryczka chilli
  • 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego Tao Tao
  • 1 zielona papryczka chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki kardamonu
  • 1 łyżeczka prażonego sezamu
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 marchewka


Przygotowanie:
Mięso układamy jedno obok drugiego w naczyniu żaroodpornym. Całość zalewamy marynatą (przyprawy, posiekane chilli, czosnek i sos sojowy). Marchewkę kroimy na cienkie plasterki. Pieczemy w piekarniku około 30-40 minut w 180 stopniach. 

Sałatka:
  • szpinak
  • rucola
  • cieciorka
  • marynowany imbir
  • czerwona cebulka
  • kalmary (trzymane we wrzątku około 2-3 minut)



Sałatkę skropić sokiem z limonki. 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...