5 września 2014

Piersi z kurczaka w marynacie wielokulturowej


Składniki na marynatę/ sos:
  • 120 g węgierskiego koncentratu pomidorowego
  • 1 płaska łyżka zmielonej garam masala
  • 3 łyżki pasty Piros Arany
  • 1/2 słoiczka sosu Madras - bardzo ostry sos na bazie pomidorów, z cebulą i kolendrą. (dostępne w lidlu)
  • 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzyw chińskich 


  • 1 kg piersi z kurczaka
  • oregano i bazylia (suszone)

Przygotowanie:
Piersi z kurczaka dzielimy na pół. Zalewamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. następnego dnia pieczemy w piekarniku (220 stopni, góra i dół) przez jakieś 45-55 minut. Piersi wraz z sosem wyłożyłam na blaszkę do ciasta wyłożona papierem do pieczenia. Górę mięsa zakryłam luźno położonym papierem do pieczenia, na 10 minut przed końcem usunęłam wierzchni papier.






2 komentarze:

  1. Podoba mi się Twój pomysł na pierś z kurczaka:) Do wypróbowania.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj :)
      zauważyła, że dania które powstają w skutek czyszczenia lodówki cieszą się największym zainteresowaniem :)

      Usuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...