7 sierpnia 2014

Bagietka z pastą pomidorową- bo "kepucz" jest bleee

Godzina 6:00....
....już od daaaaawna wszyscy na nogach. Nie ma spania, gdy tylko robi się jasno trzeba wstać, szkoda dnia.
"Mamo jest już dzjeń, wstawaj...!!!"..... patrzę na zegarek jest 5:34...litości dziecko Ty moje najdroższe, najukochańsze, zlituj się nad matką. URLOP MAM....taaaaaa na papierku :)

Co zjesz synku?
"Kaszkę z kakałkiem, z mleczkiem nie gorącą, cieplutką; coś fajnego chcem (to coś, to coś co jest w tajemnej szafce...cukier,słodkości itd), bułkę chcem, jabuuuułko........" wymagania i pragnienia wydają się nie mieć końca.....
I to Cię mam synku :) dobra... Mamusja zrobi Tobie bułeczkę i sobie przy okazji też. O tej godzinie nigdzie się nie ruszam, nie ma mowy by ktoś mnie z domu wyciągnął :) mury opuścimy rowerkiem o 10:00.

Pani Bagietka
To popularna nazwa długiego i cienkiego pieczywa, zwanego też bułką paryską albo francuską. Standardowa bagietka ma 5-6 cm szerokości, 3-4 cm grubości i ok. 1 m długości.

Składniki:
  • 1 bagietka
  • 1 pomidor
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 płaska łyżeczka przypraw: oregano, bazylia i rozmaryn
  • 1 łyżeczka masła
Przygotowanie:
Bagietkę przecinamy na 3 części. I każdą nacinamy. Każde nacięcie wypełniamy, smarujemy pastą (oliwa, 1/2 pomidora i przyprawy, mieszamy razem na pastę używając blendera). Bagietka z wierzchu smarujemy lekko masełkiem i siup do piekarnika. 200 stopni, góra i dół 15 minut :)
















Z dziećmi i dla dzieci 2014

1 komentarz:

  1. 'Papierkowy urlop'... Znam, znam!
    Ale przynajmniej buleczka prawdziwa!
    :)
    Jest mi bardzo milo, ze bierzesz udzial w akcji dziecinnej na Mikserze.
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...