19 czerwca 2014

Spaghetti ze szpinakiem i kaczką

Składniki:

  • 300 g świeżego szpinaku
  • kilka suszonych pomidorów
  • 2 czubate łyżki kaparów
  • 3 łyżki zielonych oliwek
  • 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 4 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • 1 łyżka octu

  • Ciemny makaron spaghetti

  • Grillowana pierś z kaczki - kupiłam już panierowaną w Lidlu z tej serii Grill&Fun. 

Olej mieszamy z czosnkiem i octem po czym zalewamy pozostałe składniki, mieszamy. 





7 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. najlepsze jest w tym daniu to, że można je jeść na ciepło i na zimno :0 świetnie sprawdza się jako LunchBox do pracy :)

      dziękuję za odwiedziny na blogu.

      Usuń
  2. Proste ale jakże pyszna danie. Dzięki za super przepis!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam się na przyszłość :)
      Pozdrawiam serdecznie

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. To moja pierwsza kaczka, nigdy wcześniej nie jadłam.
      Stety lub niestety kupiłam już w panierce innej nie było :(

      Usuń
  4. Kaczka jest pyszna, kiedy się ją dobrze przyprawi. Twoje danie pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...