19 czerwca 2014

Faszerowana zapiekana papryka

Składniki:

  • 800 g mięsa mielonego z wieprzowiny
  • 5 dużych ząbków czosnku polskiego
  • 3 czubate łyżki płatków owsianych
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • świeżo zmielony pieprz
  • 2 łyżki czerwonego curry



Przygotowanie:
Umyte papryki przekrawamy na pół. Do środka upychamy farsz (wszystkie składniki razem wymieszane).
Układamy na brytfance i wkładamy do wcześniej rozgrzanego piekarnika 220 stopni i opcja góra-dół. Pieczemy zakryte folią aluminiowa godzinkę lub półtorej godziny. 




3 komentarze:

  1. Faszerowanie to zdecydowanie jeden z lepszych sposobów na paprykę! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. papryka ma to do siebie, że właściwie można ją nafaszerować czymkolwiek a i tak zawsze będzie super smaczne.

      Usuń
  2. Genialny przepis :)
    Zapraszam do polubienia i obserwowania!
    truskawkowechilli.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...