7 stycznia 2014

Spaghetti Bolognese

Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego wołowego
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 puszki krojonych pomidorów
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 duże cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 płaska łyżka suszonego oregano
  • 1 płaska łyżka suszonego majeranku
  • świeżo mielony pieprz
  • sól do smaku
  • garść posiekanej świeżej bazylii

  • Makaron - gotujemy wedle zaleceń producenta



Przygotowanie:
Na rozgrzaną głęboką patelnie wlewamy oliwę i posiekaną cebulę, po chwili porcjami dodajemy mięso. Gdy mięso będzie już podsmażone dodajemy pomidory z puszki i koncentrat. Doprawiamy przyprawami i bazylią. Gotujemy na średnim ogniu mieszając i przykrywając sos około 20 minut. Doprawiamy drobno posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Gotowe :)





Smacznego !!!

4 komentarze:

  1. Och, to jest takie danie, które zawsze chętnie się zajadam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż się głodna zrobiłam ;) Bardzo często wchodzę ostatnio na ten blog. Dodaję z chęcią to miejsce do moich ulubionych w agregatorze blogów: http://turystyczne-blogi-w-sieci.blogspot.com/.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, uwielbiam kuchnie włoską, chociaż nie mogę jej kosztować zbyt wiele z wiadomych przyczyn. Bardzo fajnie Ci wyszły te zdjęcia.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...