2 listopada 2013

Rollsy

Składniki:
  • 1 opakowanie placków do tortilli
  • 450 g twarogu
  • 100 g łososia wędzonego
  • 1 natka pietruszki
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 szklanka śmietany
  • spora garść szpinaku i rukoli
  • pieprz
  • szczypta soli


Przygotowanie:
Twaróg rozdrabniamy i przekładamy do szklanej miski. Mieszamy wraz z śmietaną. Dodajemy posiekaną pietruszkę, koperek i szczypiorek. Łososia drobno siekamy i dorzucamy. Całość mieszamy i doprawiamy. Placki do tortilli smarujemy naszym twarożkiem i posypujemy szpinakiem i rukolą. Mi wyszło 6 zawiniętych placków. Zawijamy i odkładamy do lodówki na 3 godziny. 






Smacznego !!!

2 komentarze:

  1. Fantastyczna przekąska wyszła. Kolorowo i smacznie. Świetne połączenie składników. Nic, tylko jeść.

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham rolsy :) Pięknie się prezentują !

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...