8 września 2013

Babu Ganesh - zapiekany bakłażan z farszem

Składniki:
  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 natka pietruszki
  • garść listków bazylii
  • garść świeżego młodego szpinaku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pieprz
  • szczypta soli
  • 1 łyżka syropu z granatów
  • 2 figi - miąższ


Przygotowanie:
Warzywa myjemy.
Bakłażana przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ tak aby powstały nam dwie miseczki bakłażanowe.
Cukinię wraz ze skórką kroimy na kosteczkę. Siekamy czosnek. Warzywa wraz z resztą składników wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy. Następnie wszystko blendujemy.  Wypełniamy miseczki z bakłażana i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.  180 stopni góra i dół. Pieczemy około 40 minut.


 Gotowe :)






Smacznego !!!!

2 komentarze:

  1. Pięknie wygląda, wspaniale podany :) u mnie wczoraj też były faszerowane bakłażany :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam faszerowane warzywa. Udały Ci się te bakłażany. Nie ma co :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...