17 sierpnia 2013

Jajeczne kotleciki

Składniki:
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 jajka surowe
  • 2 bułki kajzerki- namoczone w ciepłej wodzie i odsączone
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 natki pietruszki - posiekanej
  • pęczek koperku - posiekany
  • 7 łyżek bułki tartej


Przygotowanie:
Ugotowane i ostudzone na twardo jajka obieramy i ucieramy na tarce o dużych oczkach. Do nich dodajemy resztę składników i mieszamy. Formujemy jak na kotleciki mielone i obtaczamy w bułce tartej. Smazymy na rozgrzanej patelni z oliwą.



Smacznego !!!

3 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Dziecko mi zaczęło jeść w końcu coś innego niż tylko rosołek to teraz podjada każde danie :)
      Jak poszedł do żłobka to zaczął jesc :)

      Usuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...