16 lipca 2013

Panga na parze

Składniki:
  • 1 filet z Pangi
  • garść listków botwinki
  • 1/2 marchewki
  • natka pietruszki
  • 3 ziarenka pieprzu
  • kawałeczek pora około 4 cm
  • 1 łyżka masła
  • 1.5 litra wody



Przygotowanie:
Do garnka z wodą wrzucamy botwinkę, marchewkę, natkę, łyżkę masła, pora i pieprz. Gotujemy do wrzenia wywaru. Opłukaną rybkę umieszczamy w Kuchmistrzu ( ja mam taki z Tupperware) lub innym takim naczyniu do gotowania na parze. Rybę umieszczamy na sicie pojemnika i całość zalewamy wrzątkiem. Trzymamy pod przykryciem do 30 minut. Odcedzamy i wyciągamy zdrową i pyszną rybkę. Jest to idealny posiłek dla dzieci. 





Smacznego !!!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...