19 czerwca 2013

Wieprzowo- wołowy burger z surimi

Składniki:
  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowe
  • 1 paczka paluszków surimi
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
  • pieprz, sól
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1/2 łyżki przyprawy do grilla

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Z mięsa formujemy kulki i ubijamy w rękach na burgery.
Następnie mięso grillujemy.

Reszta składników do stworzenia hamburgera jest dowolna, w zależności od smaku. 






Smacznego !!!!

2 komentarze:

  1. Taki solidny burger bije na glowe wszystkie sieciowkowe gotowce! Dodatek surimi intrygujacy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie połączenie mięso + surimi bym się nie spodziewał. Jestem bardzo ciekawy jak smakuje taki burger :)

    Pozdrawiam i zapraszam również do siebie: kulinarnyblog.pl

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...