27 czerwca 2013

Le Omleteur

Składniki:

  • 4 jajka
  • plaster  o grubości 2 cm sera twarogowego typu włoskiego ( na kosteczki pokroić)
  • kilka gałązek koperku ( siekamy)
  • kilka gałązek pietruszki (siekamy)
  • 6 ząbków czosnku ( przez praskę )
  • 2 plasterki pomidora ( każdy przekroić na pół)
  • 1/3 ogórka ( pokroić na paseczki)
  • 3 paluszki surimi ( każdy na pół)
  • 2 plasterki sera żółtego z chilli i pieprzem ( na pół przekrawamy )
  • 4 plasterki ulubionej szynki - ja dalam wędzonkę czosnkową
  • 1 pierś z kurczaka usmażona w panierce paprykowej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz




Przygotowanie:
Patelnia, która nadaje się do włożenia do piekarnika.

Jajka rozbijamy w osobnym naczyniu i rozbełtujemy z solą i peprzem. Dodajemy posiekany koperek i pietruszkę, ser twarogowy i czosnek oraz oliwę. Mieszamy razem. Przelewamy na rozgrzana patelnię i smażymy sobie aż omlet na wpół nam się zetnie. Wtedy zdejmujemy  patelnię z kuchenki, nakładamy resztę składników, kolejność nie ma znaczenia. Przekładamy patelnię z omletem i dodatkami do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni z opcją góra i doł na jakieś 15 minut. Gotowe :)





Smacznego !!!! Kolacja w czasie sesji!

1 komentarz:

  1. Nie wpadłabym na coś takiego :) Bogactwo składników jest świetne!
    dariawkuchni.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...