2 maja 2013

Grillowanie

Ostatnio otworzyłam u siebie sezon grillowy. Zaczęłam go od tradycyjnego kurczaka(4 duże udka), boczku(plastry 300g) i karkówki(bez kości, plastry 400g) :)

Przygotowanie marynaty i składniki:

  • Oliwa z oliwek
  • imbir - utarty na najmniejszych oczkach (kawałek imbiru o długości 4 cm na to całe mięso)
  • pieprz
  • odrobina soli
  • ostra papryka mielona
  • curry
  • 8 ząbków czosnku (wyciśniętych przez praskę)
  • oregano suszone
  • bazylia suszona
  • musztarda
Ilość składników dobieramy wedle uznania. Wszystko razem mieszamy, nacieramy i zalewamy mięsko. Odkładamy do lodówki na noc.


3 komentarze:

  1. bardzo apetycznie to wygląda, mniaaaam! :))))

    OdpowiedzUsuń
  2. Klauduś piękny grill :)) uwielbiam tak przyrządzonego kurczaka :)Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :D
      Z grilla tak naprawdę każda potrawa jest wyśmienita :D
      Zwłaszcza ziemniaki Mmmmmmmmmm

      Usuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...