12 kwietnia 2013

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

  • 3/4 główki czerwonej kapusty
  • 1 duża cebula czerwona ( ucieramy na tarce)
  • 1 kwaśne jabłko ( ucieramy na tarce)

Sos:

  • 3 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku ( przecisnąć)
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
Kapustę kroimy bardzo na drobne paseczki, dodajemy utarte jabłko i cebulę. Całość zalewamy sosem i mieszamy.
Odstawiamy na 2-3 godzony do lodówki.



Smacznego!!


1 komentarz:

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...