3 kwietnia 2013

Łosoś pacyficzny po prowansalsku

Składniki:
  • filet z łososia 
  • suszona natka pietruszki
  • 3 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 3 łyżki bazylii
  • 2 łyżki estragonu
  • 2 łyżki tymianku
  • 1 łyżka cząbru
  • 2 łyżki majeranku
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek


Przygotowanie:

Łososia nacieramy wyżej wymienionymi przyprawami z oliwą. Odkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie umieszczamy łososia z piekarniku 200 stopni góra dół łącznie 40 minut ( pierwsze 20 minut pod przykryciem z folii aluminiowej, kolejne 20 bez).

Podajemy z 





Smacznego !!!
Łososie do boju!

1 komentarz:

  1. łosoś to moja ulubiona ryba i z chęcią zjadłabym ją dziś na obiad :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...