15 marca 2013

Tagliatelle z wędzonym łososiem i winem

Składniki:
  • 200 g łososia wędzonego
  • 200 ml śmietanki 30%
  • natka pietruszki
  • 1 cebula
  • 40 ml białego wina wytrawnego
  • oliwa z oliwek
  • pieprz i sól
  • imbir w proszku
  • pieprz cytrynowy
  • makaron tagliatelle chilli


Oryginalna wersja tego dania : 

"Doradca Smaku" odc. 8: Tagliatelle domowe z wędzonym łososiem i żubrówką 



Przygotowanie:
Na rozgrzaną patelnię dodajemy oliwę i posiekaną w piórka cebulę. Smażymy, aż cebula nam się zeszkli. Wtedy dodajemy 40 ml białego wina. Gdy wino nam się zredukuje dodajemy śmietankę, ale nie całość. Dodajemy także sól, imbir, pieprz.

Makaron wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy ok 5-7 minut.

Do sosu dodajemy resztkę śmietany oraz posiekanego łososia. Chwilę mieszamy i dodajemy makaron oraz posiekaną natkę pietruszki.








Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...