13 marca 2013

Schabowy na kapuścianej chmurce :)

Składniki:
  • 2 plastry schabu na kotlety
  • 1 jajko
  • 1.5 łyżki mąki pszennej
  • 1.5 łyżki bułki tartej
  • odrobina wegety
  • sól i pieprz
  • olej Kujawski z ziołami

  • 300 g kapusty kwaszonej
  • 100 g słoniny
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju Kujawski z ziołami


Przygotowanie:
Schabowe
Mięso na kotlety tłuczemy tłuczkiem do mięsa. Mięso lekko obsypujemy wegetą. Obtaczamy je w mieszance mąki i bułki tartej, następnie w ubitym jajku i znowu z mieszance mąki i bułki. Wkładamy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy, aż panierka stanie się odpowiednio chrupiąca, ale nie spalona.

Kapusta:
Ja nie płukałam kapusty. Siekamy ją tak aby nie była taka ciągnąca się.
Słoninę kroimy w kosteczkę i mieszamy z 1 łyżką oleju oraz z drobno posiekaną cebulą. Wkładamy to na rozgrzaną patelnię i smażymy aż ze słoniny zrobią nam się skwarki. Dodajemy kapustę i co jakiś czas mieszając dusimy ją na małym ogniu jakieś 30 minut pod przykryciem, Doprawiamy do smaku pieprzem.






Smacznego !!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...