15 marca 2013

Pomysłowe piersi

Składniki:
  • 3 piersi z kurczaka
  • 2 kostki rosołowe
  • pieprz kolorowy ziarnisty w młynku
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 ml oliwy z oliwek 
  • sól czosnkowa
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka cukru


Przygotowanie:

Piersi z kurczaka myjemy i czyścimy. Następnie ubijamy je jak na kotlety schabowe. Marynujemy je w marynacie z : 50 ml oliwy z oliwek, 4 wyciśniętych ząbków czosnku, świeżo zmielonego pieprzu kolorowego i 2 ugniecionych kostek rosołowych - z tych wszystkich składników powinna nam powstać taka masa ( jak  w tej reklamie 


Panierujemy każdą pierś z obu stron. Owijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Gdy ten czas już minie, mięso przekładamy na rozgrzaną patelnię nie dodając już na nią oliwy. Smażymy tak aby mięso było dobrze wysmażone, ale żeby nam sie nie spaliło. Podczas smażenia, do uprzednio rozgrzanego piekarnika ( 200 stopni) wsadzamy paprykę na jakieś 20 minut. Pozostałą ilość oliwy mieszamy z 1 łyżką cukru i pieprzem. Dodajemy na patelnie wraz z pokrojoną w talarki cebulą i pokrojona w plasterki cytryna i smażymy.





Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...