7 marca 2013

Papryka a'la Mareczek

Składniki:

  • 6 papryk czerwonych
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1 cytryna
  • 2 opakowania zupki chińskiej VIFON Kurczak Curry
  • 3 łyżki przyprawy do dań Curry
  • 2 łyżeczki przyprawy - ostra papryka
  • sól i pieprz do smaku
  • 1.5 szklanki wody
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki bardzo ostrego sosu piri piri - lub tabasco


Przygotowanie:

Papryki dokładnie myjemy i oczyszczamy z pestek. Następnie kroimy na kawałki, mogą to być kosteczki lub paseczki. Umieszczamy w głębokiej patelni i zalewamy 1.5 szklanki wody. Dusimy do momentu aż papryki staną się miękkie. Dodajemy do nich pokrojone w plasterki ząbki czosnku i posiekaną cebulę wraz z natką pietruszki. Wszystko razem mieszamy i dalej dusimy pod przykryciem na średnim ogniu. W osobnym naczyniu umieszczamy makaron z zupek chińskich wraz z przyprawami i zalewamy wrzątkiem  tak aby makaron wchłonął całą wodę. do makaronu dodajemy 2 łyżeczki ostrej papryki i i 3 łyżki sosu piri piri.
Do duszących się papryk dodajemy 3 łyżki przyprawy Curry i mieszamy. Następnie wyciskamy sok z cytryny do naszych papryk. Do papryk dodajemy napęczniały makaron i mieszamy. Gdy składniki ładnie nam się połączą, możemy zacząć podawać do stołu. 





Smacznego !!!

3 komentarze:

  1. Fajny szybki obiad.Do tego kolorowy coś dla mnie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smacznego, a można uszczknąć troszeczkę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo apetycznie, pora obiadu, burczy mi od tego straszliwie:)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...