19 marca 2013

Drobiowe roladki ze szpinakiem i serem mozzarella

Składniki:

  • 7 średnich piersi z kurczaka
  • 1 opakowanie świeżego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • majeranek suszony
  • 2 zielone sałaty
  • 4 łyżki octu
  • 8 suszonych pomidorów 
  • 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów
  • ser mozzarella - wiórki
  • sól i pieprz


Przygotowanie :


  1. Sałata - z sałaty obrywamy każdy liść i dokładnie myjemy. Rwiemy na kawałki i przekładamy do miski. Obsypujemy szczyptą soli, dolewamy 4 łyżki octu i 4 łyżki oliwy z oliwek. Mieszamy i odstawiamy do momentu aż sałata nam się zetnie.
  2. Szpinak - szpinak płuczemy i osuszamy na sitku. Dodajemy go na uprzednio rozgrzaną patelnie z 3-4 łyżkami oliwy i dusimy ok 5 minut aż cały szpinak zrobi nam się miękki. Dodajemy 3 wyciśnięte ząbki czosnku i chwilkę smażymy. Całość przekładamy do sitka, tak aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i wody. 
  3.  * to co nam zostanie po zrobieniu roladek doprawiamy suszonymi pomidorami i serem mozzarella i smażymy przez około 3 minuty dodając 1 łyżkę oleju z suszonych pomidorów. 
  4. Roladki - piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie ubijamy jak na kotlety schabowe. Na każdą pierś nakładamy usmażony z czosnkiem szpinak i obsypujemy to serem mozzarella i zawijamy w roladki. Każdą roladkę obtaczamy w majeranku. Na uprzednio rozgrzanej patelni wraz z 5 łyżkami oliwy smażymy piersi. Tak długo aż będziemy widzieć aż mięso w środku nie jest surowe.









Smacznego !!!


2 komentarze:

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...