21 marca 2013

Dorada - filety

Składniki:
  • 2 świeże Dorady
  • przyprawy: sól czosnkowa, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie
  • sok z 1/2 cytryny
  • oliwa z oliwek
  • ewentualnie mąka jeśli chcemy mieć rybę w panierce


Przygotowanie:

Ryby myjemy i filetujemy. Pozbywamy się ości, najlepiej jak jest to tylko możliwe. Skórkę pozostawiamy.
Z każdej strony filety rybne skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy delikatnie przyprawiamy. Odstawiamy do lodówki na jakieś 2-3 godziny. Jeżeli mamy ochotę na rybkę w panierce to tuż przed smażeniem obtaczamy ją w mące. Ja zrobiłam dziś wersję z panierką i bez. Smażymy na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.







Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...