27 lutego 2013

Wiosenny twarożek

Składniki:
  • cebula dymka - 1.59 zł
  • 1/2 ogórka szklarniowego - 1.17 zł
  • kwaśna śmietana 12% 330 ml - 1.35 zł
  • ser twarogowy półtłusty 250 g - 1.99 zł
  • ser twarogowy chudy 250 g - 1.89 zł
  • 1 duża cebula - 0.42 zł
  • 10 główek rzodkiewki - 2.80 zł
  • 6 ząbków czosnku - 0.68 zł
  • kefir 1,5% 330 ml - 1.89 zł

 CENA DANIA : 13.78 zł dla 2  rodzajów twarożku.

Cena 1 rodzaju : 6.89 zł



Przygotowanie:
Warzywa dokłanie myjemy. Cebulę drobno siekamy. Ogórka i rzodkiewki ucieramy na dużych oczkach na tarce. Cebulkę dymkę ze szczypiorkiem drobno siekamy.  Czosnek drobno siekamy. Każdą porcję dzielimy na pół.

Wersja light - to ta z chudym serem twarogowym i kefirem oraz wyżej wymienionymi składnikami. Doprawiamy pieprzem i solą.

Wersja tradycyjna - to ta z półtłustym twarogiem i kwaśną śmietaną 12% oraz wyżej wymienionymi składnikami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...