11 lutego 2013

Grillowana Karkówka z sosem kukurydzianko-czosnkowym

Składniki :
  • 5 plasterków karkówki
  • 1 duża czerwona papryka
  • 2 cebule
  • przyprawy wedle uznania ja użyłam: garam masala, sól, pieprz, curry, chilli
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej i dijon 
  • 1 łyżka pasty zielonej curry

  • 4 łyżki majonezu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 ząbki czosnku


Przygotowanie:

Plastry karkówki obtaczamy w przyprawach i zalewamy marynatą zrobioną z oliwy, musztard i pasty curry. Zasypujemy to wszystko posiekaną cebulą i pokrojona w drobne paski papryką. Odkładamy do lodówki na 2 godziny. Grillujemy :) ( ze względu na porę roku użyłam grilla elektrycznego). 

Sos:
4 łyzki majonezu mieszamy z kukurydzą i wyciśniętymi ząbkami czosnku.


Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...