5 lutego 2013

Elwirka Cake - Apple Penaut

Składniki:
  • 8 jabłek - najlepiej takich kwaśnych
  • 3 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 160 g orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 szklanki mąki


Przygotowanie:
Piekarnik 180 stopni, na termoobieg.

Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Zasypujemy to jedną szklanką cukry u mieszamy. Odstawiamy na 1 godzinę  tak aby wyszedł sok z jabłek. Odcedzamy jabłka z soku i dodajemy cala resztę składników i mieszamy ( najlepiej ręką). Całość przekładamy na blaszkę i umieszczamy w piekarniku na jakieś 35 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...