18 stycznia 2013

Shrimp toast.


Przepis i wykonanie mojego męża :) Luuuuubię takie śniadania. 

Jak to zrobić?

- kroisz cebule i smażysz na maśle klarowanym, aż stanie się miękka i złocista
- gotujesz krewetki w wodzie z dodatkiem soli, do momentu aż będą miękkie
- wrzucasz krewetki na patelnie z cebula. Dodajesz trochę masła klarowanego, dwie łyżki miodu i sok z 1 cytryny. smażysz kilka minut na wolnym ogniu, tak, by zbytnio się nie skurczyły puszczając wodę- przez co staja się suche i gumiaste. Dodajesz soli czosnkowej, krojonego poru, pieprzu cayenne
- na chleb tostowy kładziesz plasterki żółtego sera i delikatnie sypiesz oregano ( wg uznania)
- rozgrzewasz piekarnik do 200 stopni i wkładasz don tosty z serem uzupełnione o krewetki z cebula prosto z patelni
- trzymasz w piekarniku ok 5 min ( wg uznania stopień wypieczenia pieczywa i stopienia sera)


Smacznego !!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...