4 grudnia 2012

Tortellini Gigantos w Zupos Grzybos :)

Składniki:

  • 1 duża marchewka
  • 1 duża biała pietruszka
  • 1/2 selera
  • natka pietruszki zielonej
  • 1 mała cebula
  • 1/2 pora
  • 2 garści suszonych grzybów
  • 1,5 łyżki mąki
  • 4 łyżki śmietany
  • 4 liście laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki wegety
  • 1 porcja rosołowa z kurczaka
  • 1 opakowanie Tortellini Gigantos z borowikami
  • pieprz


Przygotowanie:
Warzywa dobrze myjemy i obieramy. Do garnka wypełnionego wodą wkładamy umyte uprzednio mięso  warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i 2 łyżeczki wegety. Gotujemy wywar tak jak na rosół. Gdy warzywa będą miękkie i mięsko w pełni ugotowane, wyciągamy to z garnka i odkładamy do osobnego naczynia. Suszone grzybki zalewamy wrzątkiem i trzymamy tak ok. 3 minut, następnie odcedzamy przez sitko i dodajemy do wywaru, dalej gotując. W osobnym naczyniu w np. miseczce rozrabiamy mąkę ze śmietaną dodając do tego małą chochelkę wywaru. Całość wlewamy do wywaru i dalej gotujemy ok 45 minut. Zupka po zdjęciu z ognia po tym czasie powinna mieć kremową konsystencję. 
Pierożki Tortellini gotujemy tak jak zwykłe pierogi czyli wsadzamy je do wrzącej osolonej wody.







Smacznego !!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...