14 grudnia 2012

Sole With Tropical Tiger Prawns

Składniki:
  • 6 filetów ryby Sola
  • 400g krewetek tygrysich w pancerzach
  • 3 plasterki świeżego ananasa
  • 1 cytryna
  • 3 ząbki czosnku
  • przyprawa do ryb
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 4 łyżeczki musztardy Dijon
  • 3 łyżeczki miodu
  • 2 łyżki octu winnego czerwonego
  • bazylia - ususzona
  • garść oliwek


Przygotowanie:
Solę obsypujemy z każdej strony przyprawą do ryb i układamy obok siebie na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.  I smażymy z każdej strony po ok 2 minuty.

Na rozgrzaną patelnię z łyżką masła klarowanego wsypujemy krewetki uprzednio skropione sokiem z cytryny i obtoczone w czosnku. Gdy krewetki się smażą dodajemy pokrojone w kostkę plasterki ananasa, plasterki cytryny, posiekaną zieloną pietruszkę i oliwki. Smażymy ok 10 minut na średnim ogniu.

Sos robimy z musztardy, miodu, octu winnego czerwonego, bazylii i soku z cytryny.



Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...