7 grudnia 2012

Maślane Krewetki Tygrysie z czosnkiem i pietruszką

Składniki:
  • 1 kg krewetek tygrysich - świeże w pancerzach
  • 4 łyżki masła klarowanego
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 suszone papryczki chili
  • 6 ząbków czosnku
  • sól morska


Przygotowanie:
Krewetki pozbawiamy pancerza, możemy jednak pozostawić ogonki. Obrane już krewetki umieszczamy w naczyniu i skrapiamy sokiem z cytryny, solimy szczyptą soli morskiej i dodajemy 1 wyciśnięty ząbek czosnku. odstawiamy tak na 10 minut. Na patelnię dodajemy 4 łyżki masła klarowanego wraz z pokrojonymi w cienkie plasterki 5 ząbków czosnku. Rozpuszczamy masło o dodajemy do niego krewetki, trzymamy w maśle ok 5 minut i dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i papryczki chili. Odcedzamy z masła i krewetki są gotowe do spożycia. 




Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za komentarz.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie :)

Miłego dnia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...